Bezorging en levertijd

Snelle levering in Nederland en België
Besteld en betaald u op werkdagen voor 14:00 uur dan wordt uw bestelling nog dezelfde dag verstuurd.

Levertijd
In Nederland worden bestellingen meestal na 1 tot 3 werkdagen geleverd, levering naar België duurt normaal gesproken 2 tot 4 werkdagen. Tijdens een vakantieperiode of feestdagen kan het zijn dat de levering langer duurt. Wij kunnen de levertijd helaas nooit garanderen, dit omdat dit een service is die wij niet zelf uitvoeren.

Vertraging in coronatijd
Door de coronamaatregelen is het nu extra druk bij alle vervoersbedrijven. U dient er daarom rekening mee te houden dat de levering van uw pakket vertraging kan oplopen. Bestel daarom op tijd.

Track en trace
Zodra uw bestelling in het verzendproces zit, ontvangt u een track en trace link van uw bestellingen. Als er vertraging is bij onze vervoerder, kan het enige tijd duren voordat uw de track en trace mail ontvangt.

Verzendkosten
De verzendkosten zijn afhankelijk van uw bestelling en het land van aflevering. Bij het afrekenen van uw bestelling worden de verzendkosten automatisch berekend.

Leveringsprocedure Nederland
Uw bestelling wordt zo spoedig mogelijk bezorgd door onze vervoerder. Wanneer u niet thuis bent krijgt u een briefje in de brievenbus en brengt de vervoerder uw pakket naar een ophaalpunt bij u in de buurt. Uw bestelling blijft één week in het depot. Wordt het pakket niet binnen een week opgehaald dan wordt deze naar ons teruggestuurd. De leveringsprocedure in België kan op sommige punten afwijken.

Ophalen op afspraak in Dalfsen
Tijdens het afronden van uw bestelling kunt u kiezen voor de verzendoptie "Ophalen in Dalfsen". U dient voor het afhalen eerst uw bestelling te plaatsen en af te rekenen via onze webshop. De factuur uit onze shop dient als afhaalbewijs. U kunt tijdens kantooruren een afhaalafspraak met ons magazijn maken via het telefoonnummer 038-2022200.

Het afhaaladres is:
Welsummerweg 33
7722RP Dalfsen
Nederland

Beschadigingen
Als uw pakket beschadigd is tijdens het transport, laat dit dan meteen bij ontvangst aantekenen. Dit voorkomt problemen bij het verhalen van schade. Meldt de schade ook direct aan Ultra Center Europe B.V. en voeg indien mogelijk een foto van de schade bij.