Huishoudelijke reinigers

Enkele toepassingen van een huishoudelijke ultrasone reiniger zijn bijvoorbeeld het ultrasoon reinigen van brillen of het ultrasoon reiniger van sieraden

  Ultrasoon reiniger voor brillen
U kunt deze Codyson ultrasoonreinigers gebruiken als ultrasoon brillenreiniger. Het voordeel van deze kunststof ultrasoonreinigers is dat deze ook een mandje van kunststof hebben. Met een mandje van kuststof is de kans dat u het te reinigen item beschadigd minimaal.
Het wordt afgeraden brillen met te reinigen met een coating. Deze coating kan losraken. Zorg ervoor dat uw bril goed past in de ultrasoon brillenreiniger. De bril moet in het mandje van de ultrasoon  passen en de effectieve hoogte van de ultrasoon reiniger moet groter zijn dan de hoogte van de bril.
  Ultrasoon reiniger sieraden
De krachtige ultrasoon reinigers van Codyson zijn prima geschikt voor het reinigen van sierraden. Ook bij het reinigen van sierraden moet u er rekening mee houden dat sierraden die verzilverd zijn of een andere dunne laag bevatten, beschadigd kunnen worden. Deze laag kan loslaten tijdens het ultrasoon reinigen.
Let ook op bij het schoonmaken van sierraden met gelijmde onderdelen. Door de ultrasoon werking kunnen gelijmde onderdelen losraken.
  Ultrasone reiniger pedicure
De Codyson CD4800 of zijn opvolger de Codyson CD4801 worden veel gebruikt door pedicures. De Codyson reinigers zijn echter meer geschikt voor huishoudelijk gebruikt. Bent u op zoek naar een ultrasoon reiniger voor uw pedicurepraktijk, dan kunt u beter kiezen voor een GT-sonic RVS reiniger.