reinigen medische instrumenten

Bent u op zoek naar een snelle en betrouwbare oplossing voor het ontsmetten van uw instrumenten, dan u ultrasone reiniging met Stammopur ultrasoon vloeistoffen een oplossing voor u. Met het ultrasoon reinigen van uw instrumenten reinigt u ook op moeilijk bereikbare plakken zoals bochten, kieren en gaten zonder het materiaal te beschadigen.

Ultrasoon vloeistof voor desinfectie
Stammopur reinigingsmiddelen zijn speciaal ontwikkeld voor ontsmetting met een ultrasoon reiniger. Het Stammopur desinfectiemiddel kan worden vermengd met water.

Ultrasoon reiniger
Desinfecterende ultrasoon vloeistoffen mogen niet verwarmd worden, u bent dus voor het desinfecteren van instrumenten geen ultrasoonbad met verwarming nodig. Gebruikt u de ultrasoon reiniger niet alleen voor desinfecteren dan kan een verwarming gewenst zijn.

De reden dat u geen verwarming dient te gebruiken tijdens het desinfecteren is dat bij een temperatuur hoger dan 40 graden het risico bestaat van stolling van eiwitten.

Toepassing desinfectie met een ultrasoon reiniger
Meng het Stammopur concentraat in de juiste dosering met water. Leg de reinigingsobjecten niet op de bodem van de ultrasoontank. De reinigingsobjecten niet stapelen. Instrumenten met scharnieren, zoals tangen of scharen geheel geopend of indien van mogelijk in losse delen in de korf leggen. De reinigingsobjecten moeten volledig met de reinigingsvloeistof in contact zijn.
Sonorex Bandelin ultrasoonbaden zijn toepasbaar in een omgeving waar u alleen apparaten mag gebruiken die voldoen aan de Medische CE normen (EW 93.42 - 93/42/EEG). Deze ultrasoon reinigers worden dan ook veel toegepast in tandartspraktijken en laboratoria.

Nabehandeling
Na de ultrasone desinfectering de reinigingsobjecten grondig afspoelen met stromend water en goed drogen.  Het is de belangrijk dat de reinigingsobjecten goed droog worden opgeborgen.

Stammopur reinigingsmiddelen zijn alleen bestemd voor professioneel gebruik. De Stammopur desinfectiemiddelen zijn niet vrij via de shop te bestellen. Staat een Stammopur product niet in onze webshop, neem dan contact met ons op via het contactformulier.