Kan een bril in een ultrasoon reiniger?

Kan een bril in een ultrasoon reiniger?
Ja, een bril kan je ultrasoon reinigen, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Sommige brillen hebben en coating die na verloop van tijd beschadigd raak en niet meer optimaal hecht. Indien er sprake is van een beschadigde coating kan deze verder los raken door de ultrasone werking.

Het ultrasoon reinigen van een bril is zeer eenvoudig, hier heb je geen technische kennis voor nodig. De kosten voor het ultrasoon reinigen van je bril vallen ook enorm mee.

Voordelen van het ultrasoon reinigen van een bril
Het ultrasoon reinigen van je bril heeft een aantal voordelen ten opzichte van het handmatig reinigen. Het belangrijkste voordeel van het reinigen van je bril met een ultrasoon reiniger is dat je bril overal gereinigd wordt, ook op plaatsen waar je handmatig niet bij kan komen. Het reinigingsresultaat zal beter zijn en je bespaard tijd.

Welke ultrasoon reiniger voor brillen?
Je bent geen dure ultrasoon reiniger nodig voor het reinigen van een bril. Er zijn echter een paar dingen waar je op moet letten. Koop de ultrasoon reiniger niet te groot en ook niet te klein. Uiteraard moet je bril in het meegeleverde mandje passen. In een te grote brillenreiniger gaat ook meer ultrasoon vloeistof, dit is natuurlijk zonde.
Je moet geen verwarmt water of een verwarming gebruiken bij het ultrasoon reinigen van je bril. De ultrasoon reiniger hoeft daarom niet te beschikken over een verwarming.

Voor het ultrasoon reinigen van je bril kan je het beste kiezen voor een ultrasoon reiniger met een kunststoffen mandje. Gebruik je een ultrasoon reiniger met een RVS mandje, dan bestaat er een kleine kans dat je bil beschadigd. Wij bieden op onze website diverse Codyson ultrasoon reinigers aan die geschikt zijn voor als brillenreiniger.

Welke ultrasoon vloeistof voor brillen?
De kwaliteit van de reiniging wordt gebeterd door het gebruik van een geschikt schoonmaakmiddel. Je bril reinigen met alleen water kan wel, maar zal een minder reinigingsresultaat opleveren. Ook zal de reinigingstijd langer zijn. De meest gebruikte vloeistof voor het ultrasoon reinigen van brillen is Tickopur R33. Voor het schoonmaken van brillen kunt Demi-water of kraanwater gebruiken en daaraan maximaal 3% Tickopur R33 toevoegen.

Reinigingstijd voor het ultrasoon reinigen van een bril
Een belangrijke factor die de kwaliteit van de reiniging beïnvloed is de reinigingstijd. Is de reinigingstijd te kort dan zal je bril niet goed schoon worden. Is de reinigingstijd veel te lang dan kan je bril eerder beschadigen als er sprake is van los zittende coating.

Bij gebruik van de reinigingsvloeistof Tickopur R33 voor brillen is de reinigingstijd tussen de 10 en 20 seconden. Als het reinigingsresultaat nog onvoldoende is, dan kan je de reiniging nogmaals herhalen.

Hoe bril kan ik een bril ultrasoon reinigen?
Je kunt een bril ultrasoon reinigen met behulp van een Codyson ultrasoon reiniger. Als ultrasoon vloeistof kan je Tickopur R33 gebruiken in een dosering van 3% gemend met kraanwater. Zorg dat de bril volledig in het vloeistof zit. Alleen op plaatsen waar de vloeistof in aanraking komt met de bril wordt er gereinigd. Gebruik altijd het mandje tijdens het reinigen en leg de bril niet rechtstreeks op de bodem van de tank. Zorg ervoor dat de reiniger altijd voldoende gevuld is met vloeistof.