GT sonic ultrasone reiniger

Veel goedkope ultrasoon reinigers zien er mooi uit van de buitenkant maar leveren helaas geen goed reinigingsresultaat. Wij hebben de meest verkochte goedkope ultrasoon reinigers getest, bij het testen hebben wij ons niet blind gestaard op de opgegeven specificaties maar de reinigers getest op reinigingskracht en de prestatie van de verwarming.

Beste geteste ultrasoon reiniger
De GT-sonic ultrasoon reinigers zijn door ons het best getest. Bent u op zoek naar een goedkope ultrasoon reiniger met een uitstekend reinigingsresultaat, dan is de GT-Sonic de beste keuze.

Uitstekende reinigingskracht
De reinigingskracht van een ultrasoon reiniger wordt vaak aangeduid door het ultrasoonvermogen (W). Sommige aanbieders geven het piekvermogen op dat veel hoger ligt als het normale ultrasoonvermogen. Tevens zijn dit vaak vermogens die door de fabrikant opgegeven worden en lastig te controleren zijn. Het vermogen is dus zeker geen betrouwbaar gegeven om de reinigingskracht van de machine te bepalen. Wij hebben gekozen voor een folietest. Hiermee is de ultrasoonwerking in de vloeistof goed te meten. De GT-sonic kwam het beste uit de folietest.

Ultrasoon verwarming
Een ultrasoon reiniger is zeker geen snelkookpan. Zelfs de super dure ultrasoon reinigers hebben een zeer lange tijd nodig om de vloeistof op te warmen. De kracht van de verwarming wordt weergegeven met het verwarmingsvermogen (W). Helaas geldt ook hier weer dat dit getal niets zegt over de daadwerkelijke prestaties van de verwarming. Wij hebben niet naar het verwarmingsvermogen gekeken, maar de ultrasoon reinigers getest door de tijdsduur te meten die de ultrasoon reiniger nodig had om water op te warmen van 20 tot 60 graden. Ook op dit punt scoorde de GT-sonic het beste.
Het is trouwens goed te weten dat vaak een maximale temperatuur van 80 graden wordt opgegeven bij de specificaties van een machine. Ook zijn de meeste thermostaten in te stellen tot 80 graden. Geen enkele ultrasoon reiniger is echter in staat om de ultrasoon vloeistof binnen afzienbare tijd tot 80 graden op te warmen.

Ultrasoon frequentie
Voor bijna alle ultrasoon reinigingen is een ultrasoonfrequentie tussen de 35 en 45 kHz de meest ideale frequentie. Alle GT-sonic ultrasoon reinigers hebben een ultrasoonfrequentie van 40 kHz, de GT-sonic is daarom geschikt voor bijna alle ultrasone reinigingen.

Ultrasoon geluid
Een van de nadelen van een ultrasoon reiniger is het nare geluid dat de machines maken. Het is daarom goed om de machine ergens te plaatsen waar men niet direct in de buurt aan het werk is. Werkt u wel constant in de buurt van een ultrasoon reiniger dan adviseren wij om gehoorbescherming te dragen. De GT-sonic maakt net als alle andere ultrasoonbaden een onprettig geluid, maar de elektronica in de GT-sonic zorgt ervoor dat het geluid zo zacht mogelijk is. De GT-sonic heeft een kunststoffen bescherming onderop de deksel en het mandje om zoveel mogelijk ijzen op ijzer geluiden tegen te gaan.

Een analoge of digitale ultrasone reiniger
De GT-sonic is verkrijgbaar in een analoge uitvoering met draaikoppen en een digitale uitvoering met tiptoetsen. De digitale GT-sonic ultrasone reiniger heeft een degas functie en de analoge ultrasone reiniger niet. De digitale GT-Sonic is nauwkeuriger in de stellen dan de analoge GT-sonic. De tiptoesten van een digitale ultrasone reiniger zijn echter wel gevoelig voor vuil. Dus in een minder schone omgeving zoals bijvoorbeeld een werkplaats van een garage raden wij aan om te kiezen voor een analoge machine.

Degas functie
Als u een nieuwe vloeistof in het ultrasoonbad heeft gedaan, dan raden wij u aan de ultrasoon vloeistof eerst te ontgassen. Een degas functie is daarvoor handig maar zeker niet noodzakelijk. Zit er geen degas functie op de ultrasoonreiniger, dan bereikt u hetzelfde resultaat door ultrasoon 10 minuten aan te zetten voordat u begint met de ultrasone reiniging.

Voordelen GT-sonic ultrasoon reiniger:

 • Beste prijs / kwaliteitsverhouding;
 • Zeer goede reinigingskracht;
 • Krachtige verwarming;
 • Goede verdeling van de ultrasoonwerking in de vloeistof;
 • Ideale reinigingsfrequentie van 40 kHz;
 • 1 mm dikke RVS tank;
 • Verwarmingselementen onderop de tank;
 • Beveiliging tegen te hoge temperatuur;
 • Handige degas functie voor nog betere ultrasoonwerking;
 • Transducers zijn niet alleen aan te tank gelijmd maar ook geschroefd;
 • Deze ultrasoonreiniger wordt geleverd inclusief een korf en deksel;
 • Kunststoffen bescherming tegen ijzer op ijzer geluiden onder de deksel en het mandje;
 • De GT-sonic beschikt over een CE en ROHS certificaat.