Graag vertellen wij u welke ultrasoon reinigers veel worden gebruikt door pedicures, schoonheidsspecialisten, beautysalons en kappers. Tevens geven wij aan welke Stammopur ultrasoon vloeistof geschikt is voor het ultrasoon reinigen van medische intrumenten.

Ultrasoon reiniging is een zeer grondige en snelle manier voor het schoonmaken van uw instrumenten. Sneller dan alle andere reinigingsmethoden, slechts binnen enkele minuten zijn uw medische instrumenten gereinigd zonder beschadigingen. Zorg dat het gehele item ondergedompeld is in het bad. Doorgaans is een reinigingstijd tussen de 5 en 20 minuten voldoende. Na de ultrasone reiniging kunt u de medische instrumenten grondig afspoelen en aansluitend desinfecteren.

Keuze ultrasoon reiniger
In verband met het stollen van eiwitten en bloed dient uw reinigingstemperatuur onder de 45 graden te blijven. Een ultrasone reiniger met verwarming heeft dus voor deze toepassing geen toegevoegde waarde.

De volgende 3 merken kunnen worden toegepast voor het reinigen van instrumenten:

  • 1. Bandelin Sonorex TD31 
    Bandelin Sonorex is absoluut de Mercedes onder de ultrasoon reinigers. Een Sonorex staat garant voor een lange levensduur en een goed service apparaat. De Sonorex TD31 is een 0,9 liter reiniger, is deze te klein voor uw toepassing dan kunt u ook kiezen voor een Sonorex DT100 2 liter ultraoon. Sonorex ultrasoonbaden zijn verkrijgbaar met en zonder verwarming en geschikt voor intensief gebruik. Sonorex voldoet aan de Medische CE normen.
  • 2. Emag Emmi 12HC
    Emag staat voor 100% Duitse degelijkheid. De Emmi serie bestaat uit zeer hoogwaardige kwalteitsreinigers geschikt voor professioneel gebruik. Deze 45 KHz 1.2 liter ultrasoonreiniger is kwalitatief een goede reiniger, geschikt voor redelijk intensief gebruik. Deze Emag ultrasoon is ook leverbaar in een 2, 3 en 4 liter uitvoering. De Emag is een redelijk stille ultrasoonreiniger. De Emag Emmi reiniger worden geleverd inclusief een korf en deksel. Emag voldoet niet aan de Medische CE normen.
  • 3. Generalsonic GS2
    Een Generalsonic is de ultrasoon reiniger met de beste prijs/kwaliteits verhouding. Deze 2 liter reiniger wordt veel toegepast door pedicures. Is de twee liter nog net iets te klein dan kunt u kiezen voor de Generalsonic GS3, een 3 liter ultrasoonbad. Net als de Sonorex reinigers hebben ook de Generalsonc reinigers een ultrasoonfrequentie van 35 KHz. Geschikt tot 3 uur gebruik per dag. Generalsonic voldoet niet aan de Medische CE normen. De Generalsonic machines worden geleverd inclusief een korf en deksel.

Keuze ultrasoon vloeistof
De ultrasoon reingingsconcentraten van Dr. Stamm worden in europa het meest toegepast. Voor het reinigen van instrumenten heeft Dr. Stamm Stammopur R ontwikkelt.  Dit reingingsconcentraat is speciaal gemaakt voor het verwijderen van hardnekkige, gedroogde verontreinigingen zoals bloed, afscheidingen, etc van alle gangbare materialen in de geneeskunde.

Conclusie
Het beste reinigingsresultaat voor een redelijk prijs kunt u behalen een Generalsonic GS2 ultrasoon reiniger en Stammopur R reinigingsvloeistof. Vaak wordt er een kunststoffen Codyson 4800 ultrasoon toegepast, maar deze machines zijn uitsluitend bedoeld voor licht huishuidelijk gebruik. Zoekt u een ultrasoon die voldoet aan de Medische CE normen dan kunt u kiezen voor het merk Bandelin Sonorex.