reinigen stofmaskers

Stofmaskers raken na elk gebruik vervuild, ze kunnen besmet worden met pathogenen of andere gevaarlijke stoffen. Om stofmaskers en andere adembeschermers opnieuw verantwoord te kunnen hergebruiken zonder gezondheidsrisico’s moeten deze grondig worden gereinigd en ontsmet volgens de geldende voorschriften.

Ultrasoon vloeistof voor ultrasoon reinigen stofmaskers
Concentraat: Tickopur R33
Tijd: 10 tot 15 minuten
Dosering: 3%

Door de microscopisch kleine belletjes die een ultrasoon reiniger produceert wordt het masker ook op zeer moeilijk bereikbare plekken verwijdert, zonder het materiaal te beschadigen. Dit kan de levensduur van de adembeschermers aanzienlijk verlegen. Tevens kan het ultrasoon reinigen van stofmaskers u veel tijd besparen.
Stammopur reinigingsmiddelen zijn alleen bestemd voor professioneel gebruik. De Stammopur desinfectiemiddelen zijn niet vrij via de shop te bestellen. Staat een Stammopur product niet in onze webshop, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ultrasoon reiniger
Welke ultrasoon reiniger heeft meest geschikt is voor uw toepassing hangt af van de afmetingen van het te reinigen item en hoe vaak u de ultrasone reiniger gebruikt. Gebruikt u de reiniger niet dagelijks en minder dan 3 uur op een dag, dan is een goedkoper ultrasoonbad zoals GT-Sonic prima geschikt. Indien u het ultrasoonbad meer gebruikt dan is een Sonorex een prima keuze.
Bij het bepalen van het type reiniger dient u de afmetingen van de korf en de effectieve reinigingshoogte te hanteren.