ultrasoonvloeistoffen

De kwaliteit en snelheid van uw ultrasone reiniging wordt niet alleen bepaald door de reinigingskracht van uw reiniger. Ook de juiste ultrasone reinigingsvloeistof is belangrijk. Naast een universeel toepasbare vloeistof zijn er ultrasone vloeistoffen in veel varianten die elk hun eigen toepassingsgebied en samenstelling hebben.
Gebruik van een verkeerde ultrasone vloeistof heeft een negatief effect op de kwaliteit en tijdsduur van de reiniging. In sommige gevallen kan het zelfs tot beschadiging leiden van de gereinigde producten. Het is dan ook van belang dat u zorgvuldig de juiste ultrasone vloeistof kiest.

De juiste vloeistof gebruiken
Alle ultrasone reiniger uit de Ultra Center Europe webshop zijn geschikt voor ultrasone vloeistof op waterbasis. Deze ultrasone vloeistof is ook in de Ultra Center Europe ultasoonshops verkrijgbaar. Bij elke ultrasone vloeistof staat aangegeven voor welke toepassingen deze geschikt is. Mocht u toch twijfels hebben, neem dan gerust contact met ons op voor een advies op maat. Zo bent u er zeker van dat u de juiste vloeistof gebruikt.

Mengverhouding
Naast het juiste type vloeistof is ook de juiste mengverhouding belangrijk om een goed reinigingsresultaat te behalen. De mengverhouding staat altijd aangegeven op de vloeistofverpakking. Er is ook een aantal verpakkingen beschikbaar die direct gereed zijn voor gebruik. Deze hoeven dus niet meer gemengd te worden met water. Uiteraard staat dit op de betreffende verpakkingen vermeld.

Prijsvergelijking
Om de prijzen tussen de verschillende ultrasone vloeistoffen te vergelijken, dient u eerst te berekenen wat de kosten zijn van een vergelijkbare hoeveelheid reinigingsvloeistof na menging met water.

Een voorbeeld
In beide situaties gebruiken we een ultrasone vloeistof in een fles van 2 liter.

Product 1
Bij product 1 is de mengverhouding 2% (2 liter ultrasone vloeistof levert 100 liter te gebruiken reinigingsvloeistof). Deze fles van 2 liter kost 15 euro.
Na menging met water levert deze fles van 2 liter, 100 liter bruikbare vloeistof op.
De kosten per liter reinigingsvloeistof bedragen dan: € 15,00 / 100 liter = € 0,15 per liter.

Product 2
Bij product 2 is de mengverhouding 1%(1 liter ultrasone vloeistof levert 100 liter te gebruiken reinigingsvloeistof). De fles van 2 liter kost 20 euro.
Na menging met water levert deze fles van 2 liter, 200 liter bruikbare vloeistof op. De kosten per liter reinigingsvloeistof bedragen bij dit type vloeistof: € 20,00 / 200 liter = € 0,10 per liter.

Alhoewel de 2 liter fles van product 2 dus duurder is in aankoop, is het uiteindelijk de goedkopere fles. Dit komt omdat er, door de gunstige mengverhouding, twee keer zoveel reinigingsvloeistof van gemaakt kan worden.