ultrasoon reinigen tattoo shop

Tattoo instrumenten ultrasoon reinigen
In de tattooshop gebruikt men de ultrasoon alleen voor reinigen. Voorschrift is dat beneden de 45 graden gereinigd moet worden in verband met aerosolen (dampen). Deze dampen hebben niets te maken met TR13, maar met eventueel aanwezige bacteriën en stolling van eiwit (coagulatie). Volgens dezelfde voorschriften moeten de objecten bij instrumentreiniging volledig ondergedompeld zijn in de vloeistof en afgedekt worden met een deksel.

Het mag duidelijk zijn dat we aannemen dat zich geen roest op rvs instrumenten bevind, daar deze instrumenten niet gebruikt mogen worden. De aanbeveling aangaande Tickopur TR13 berust ook op het gebruik van deugdelijke RVS instrumenten. Het gebruik van andere materialen (bijv. aluminium) in de TR13 is niet verstandig, daar dit materiaal zwart kan uitslaan.

Naalden reinigen tijdens de behandeling
Vaak worden voor het reinigen van naalden tijdens de behandeling plastic wegwerpbekertjes of een grazen inzetglas gebruikt in een houder. In de bekertjes zit alleen water.

Ultrasoon reiniging piercingtangen
Voor reiniging van piercingtangen volstaat Stammopur R in een 2% dosering. Na ultrasoon reiniging grondig afspoelen en aansluitend steriliseren in de autoklaaf.

Nabehandeling
Na ultrasoon reinigen is het belangrijk grondig te spoelen zodat eventueel reinigingsmateriaal volledig is verwijdert.

Keuze ultrasoonreiniger
Voor het reinigen van instrumenten raden wij u de 3 of 4 liter Sonorex of GT-sonic ultrasoonreiniger aan. Soms komt ook een 6 liter ultrasoonreiniger voor. De keuze is vooral afhankelijk van de grootte van de te reinigen instrumenten. Gebruikt u de reiniger alleen voor het reinigen van naalden dan is een 2 liter ultrasoonreiniger voldoende.