Ultrasoon reinigen zilveren sieraden

zilveren ketting

Huidvet verwijderen
U kunt met Tickopur R33 huidvet verwijderen van zilver. Tickopur R33 werkt het beste bij een temperatuur van 50 tot 55 graden en met een 3 tot 5% dosering met kraanwater.

Polijstvet verwijderen

Bij polijstvet (fabrikage) is Tickopur RW77 een goede keuze. Tickopur RW77 werkt het beste bij een temperatuur van 60 tot 65 graden en met een dosering van 5% met kraanwater.

Deoxidatie (zwarte aanslag) verwijderen

Voor het verwijderen van zwarte aanslag op zilver kunt u onverdund Tickopur J80U gebruiken. Tickopur J80U dient u nooit direct in de tank gebruikt te worden. U kunt gebruik maken van een inhangpot met contactvloeistof tussen tank en pot. Niet langer dan 30 seconden reinigen. Zie de video voor een voorbeeld van indirecte reiniging met Tickopur J80U.

Een goud- en zilversmid werkt standaard meestal met Tickopur RW77 en Tickopur J80U. Bent u geen goud- of zilversmid dan kunt u het beste kiezen voor de universele reiniger Tickopur R33.

Waarschuwing
Kijk uit bij het reinigen van sierraden die niet alleen uit zilver of goud bestaan. Een gelijmd item kan door ultrasone reiniging loslaten. Tevens kan een materiaal anders dan zilver of goud beschadigen door de reiniging.
Bij verzilverde en geverfde voorwerpen dient u de reiniging goed in de gaten te houden en steeds kort te reinigen. Bij beschadigde verzilverde voorwerpen kan de zilverlaag loslaten tijdens de reiniging.

Zilveren ketting reinigen
De onderstaande video laat zien hoe u een zilveren ketting kunt reinigen met Tickopur J80u.

Ultrasoon reinigen gouden sieraden

Voor het reinigen van gouden sieraden zoals bijvoorbeeld een gouden ketting, kunt u de reinigingsvloeistof Tickopur R33 gebruiken. Dit universele reinigingsconsentraat is tevens het meest geschikt als u verschillende materialen zoals goud en zilver gelijktijdig wilt schoonmaken.

Welk ultrasoon apparaat is het meest geschik?

Alle RVS ultrasoon apparaten die wij verkopen zijn geschikt voor deze toepassing. Bent u echter op zoek naar een betaalbare  top ultrasoon reiniger die weinig geluid maakt en jarenlang meegaat, dan kunt u het beste kiezen voor een Emag Emmi 12HC. Dit is een 1.2 liter reiniger, dus kijk wel even of deze groot genoeg is voor uw toepassing. De Emag Emmi 12HC is niet geschiikt voor indirecte reiniging (met een glazen inzetbeker), u kunt voor indirecte reiniging kiezen voor de GeneralSonic GS2.