ultrasoon reinigen zilver

Ultrasoon reinigen zilveren sieraden

Huidvet verwijderen
U kunt met Tickopur R33 huidvet verwijderen van zilver. Tickopur R33 werkt het beste bij een temperatuur van 50 tot 55 graden en met een 3 tot 5% dosering met kraanwater.

Polijstvet verwijderen

Bij polijstvet (fabricage) is Tickopur RW77 een goede keuze. Tickopur RW77 werkt het beste bij een temperatuur van 60 tot 65 graden en met een dosering van 5% met kraanwater.

Een goud- en zilversmid werkt standaard meestal met Tickopur RW77. Bent u geen goud- of zilversmid dan kunt u het beste kiezen voor de universele reiniger Tickopur R33.

Waarschuwing
Kijk uit bij het reinigen van sierraden die niet alleen uit zilver of goud bestaan. Een gelijmd item kan door ultrasone reiniging loslaten. Tevens kan een materiaal anders dan zilver of goud beschadigen door de reiniging.
Bij verzilverde en geverfde voorwerpen dient u de reiniging goed in de gaten te houden en steeds kort te reinigen. Bij beschadigde verzilverde voorwerpen kan de zilverlaag loslaten tijdens de reiniging.

Ultrasoon reinigen gouden sieraden
Voor het reinigen van gouden sieraden zoals bijvoorbeeld een gouden ketting, kunt u de reinigingsvloeistof Tickopur R33 gebruiken. Dit universele reinigingsconsentraat is tevens het meest geschikt als u verschillende materialen zoals goud en zilver gelijktijdig wilt schoonmaken.

Welk ultrasoon apparaat is het meest geschikt?
Alle GT-sonic ultrasoon apparaten zijn geschikt voor deze toepassing. Bent u echter op zoek naar een betaalbare ultrasoon reiniger die weinig geluid maakt, dan kunt u het kiezen voor een Codyson ultrasoonreiniger.