Het reinigen van vuurwapens
U kunt kruitresten en verbrandingslegeringen verwijderen van vuurwapens met behulp van een ultrasone reiniging. In principe kunt u hiervoor Tickopur R33 gebruiken. Indien het vuurwapen dat u wilt reinigen gebruineerd of geblauwd is mag er geen komplexbildner in het reinigingsbad zitten en kunt u geen Tickopur R33 gebruiken. U kunt bij een gebruineerd of geblauwd vuurwapen Tickopur R32 toepassen.

Ultrasoon reinigen van hulzen
Voor het reinigen van hulzen kunt u Tickopur RW77 toepassen. Er zijn goede resultaten verkregen bij een temperatuur van 70 graden en met een dosering van 10%. U kunt de Tickopur RW77 nog aanvullen met een deel extra ammoniak.
Voor deze reiniging is een 35 kHz ultrasoon reiniger die voorzien is van verwarming tot in ieder geval 70 graden het meest geschikt. Afhankelijk van de vervuiling moet u denken aan een reinigingstijd van 30 tot 45 min.

Ultrasoonreiniger voor het schoonmaken van hulzen en vuurwapens
Voor het reinigen van vuurwapens of hulzen kunt u het besten een ultrasoonreiniger gebruiken met een ultrasoon frequentie van 35 en 45 kHz. Hoe lager het aantal kHz hoe krachtiger de reiniging. Hoe hoger het ultrasoon vermogen hoe krachtiger de reiniging.